Τοποθεσία

Awesome Image

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου μας

Το Hotel Korali απέχει 6χλμ. από την Κατερίνη, 68χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 30χλμ. από τον Όλυμπο. Κοντά στο ξενοδοχείο, υπάρχουν πολλά μπαρ και νυχτερινά κέντρα, μαζί με ένα εμπορικό κέντρο.

Σχετικά με την Κατερίνη

 

Η Κατερίνη, πρωτεύουσα του νομού Πιερίας, βρίσκεται στη Μακεδονία και είναι χτισμένη στην πεδιάδα που εκτείνεται μεταξύ Πιερίας και Ολύμπου. Η πόλη οφείλει το όνομά της στον προστάτη Αγία Αικατερίνη του Σινά. Είναι ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός γιατί συνδυάζει την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας. Με τα χρόνια, η περιοχή έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη με έντονη οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφθείτε και πράγματα να κάνετε στην Κατερίνη για να ικανοποιήσετε κάθε τύπο ταξιδιώτη.

  • · Η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης - Είναι μια μικρή εκκλησία με σημαντικές αγιογραφίες. Η είσοδος είναι διακοσμημένη με ανάγλυφους σταυρούς που κάθονται σε στρογγυλές κόγχες λαξευμένες σε πέτρα
  • · Μακεδονικοί τάφοι - Ανακαλύφθηκε στον χώρο υγειονομικής ταφής της Κατερίνης, 2 χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Είναι ένα μεγάλο ορθογώνιο μνημείο με δύο θαλάμους και χρονολογείται στο δεύτερο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα.
  • · Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας, Κονταριώτισσα - Είναι έργο βυζαντινού στιλ και χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Αυτό είναι το παλαιότερο σωζόμενο βυζαντινό μνημείο στην Πιερία. Στην ίδια περιοχή υπάρχει νεκροταφείο της πρώιμης Εποχής του Σιδήρου.
  • · Δίον - Στους πρόποδες του Ολύμπου 17 χλμ νότια της Κατερίνης και μόλις 5 χλμ. Από την ακτή της Πιερίας, σε μια καταπράσινη περιοχή βρίσκεται το αρχαίο Δίον. Ο Δίον ήταν η ιερή πόλη των Μακεδόνων και το όνομά του συνδέεται με τον Δία.
  • · Το κάστρο του Πλαταμώνα- Το κάστρο του Πλαταμώνα είναι ίσως το πιο σημαντικό αξιοθέατο του νομού Πιερίας. Βρίσκεται σε στρατηγική θέση νοτιοανατολικά του Ολύμπου και είναι κάστρο-πόλη της μέσης βυζαντινής περιόδου.
  • · Αρχαία Πύδνα - Ήταν μια σημαντική πόλη και χάρη στο λιμάνι και τη στρατηγική της θέση, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα των Μακεδόνων. Στη δυτική ακτή του Θερμαϊκού, 1 χιλιόμετρο νότια του Μακρυγιαλού, βρίσκονται τα ερείπια του κάστρου και της βυζαντινής επισκοπής του Κίτρου.
  • · Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας - Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βέροιας και είναι ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία που μπορείτε να επισκεφθείτε.